Tandheelkundige bruggen

Voor een langdurige glimlach

Tandheelkundige bruggen zijn vaste prothetische vervangingen ontworpen om de lege ruimte tussen de tanden te vullen, om verschuiving van de aangrenzende tanden te voorkomen, schade aan de kaakgewrichten of steunweefsel van de tanden te voorkomen.

Tandheelkundige bruggen worden boven op natuurlijke tanden of implantaten geplaatst. Ze kunnen niet op zichzelf staan en hebben een basis nodig (een stevig wortel van aangrenzende tanden) waarop ze kunnen rusten. Wanneer zij zijn verbonden met natuurlijke tanden, is het noodzakelijk om de aangrenzende tanden te bewerken zodat de brug erover kan worden geplaatst (gefixeerd). Na de bewerking wordt een beeld van de tand genomen om de kroon te maken.

Kroon op een brug

Tandheelkundige bruggen bestaan uit twee of meer verbonden kronen die gefixeerd zijn op de top van natuurlijke tanden of tandheelkundige implantaten. De kroon kan worden gemaakt van keramiek op metaal, pure keramiek of zirkonium keramiek. De keuze hangt af van de esthetische kenmerken die we willen bereiken.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN TANDHEELKUNDIGE BRUGGEN EN TANDHEELKUNDIGE IMPLANTATEN?

De hoofdfunctie van een tandheelkundig implantaat is het vervangen van een natuurlijke tand, terwijl de brug bestaat uit een reeks kronen. Kronen en bruggen worden bevestigd op implantaten of zijn bevestigd aan een gedeeltelijk afgebroken tand.

Enkele van de voordelen van een tandheelkundige brug zijn: uitstekend uiterlijk, geen problemen bij het praten, minder tijd nodig om ze te maken.

Vraag een gratis offerte aan en los het gebrek aan tanden op.

    Door het verzenden van gegevens met behulp van dit contactformulier, stem ik ermee in dat ARENA Tandheelkundige kliniek contact met mij opneemt met betrekking tot mijn vraag.
    Stuur röntgenfoto (OPG)

    STUUR ONS EEN AANVRAAG

      Copyright © 2022 andheelkundige polikliniek ARENA. Alle rechten voorbehouden. De inhoud van de site is informatief en bindt niet Tandheelkundige polikliniek ARENA door voorschriften.