Keramische kronen

Voor de wederopbouw van de verloren functie en esthetiek van de tanden

Keramische kronen zijn prothetische vervangingen  die permanent op de geprepareerde tanden of tandheelkundige implantaten worden geplaatst om de verloren functie en esthetiek van tanden te herstellen.

Tandheelkundige kronen worden toegepast in geval een tand zo zwaar beschadigd is dat vullingen niet meer mogelijk is, wanneer een tand verzwakt is door holten door endodontische behandeling of verslechtering van de prothetische vervanging.

Tanden met grote holtes en tanden die door endodontische behandeling grote schade hebben opgedaan, kunnen het beste beschermd worden met een kroon. Om esthetische redenen kunnen de kronen worden gebruikt om gedraaide of scheve tanden te corrigeren.

Kronen kunnen worden gebruikt om zich te ontdoen van tandverkleuring, die vooral door endodontische behandeling verkleurd zijn,. Een ervaren tandtechnicus kan het materiaal en de kleur kiezen om het gewenste effect te bereiken.

De voordelen van volledig keramische kronen in vergelijking met metaal-keramische kronen

Hardheid - E.max keramiek is tot 3 keer harder dan tandglazuur, waardoor de vrees voor het breken van dergelijke kronen volledig uitgesloten is.

Esthetische - Compleet keramiek kan perfect de optische eigenschappen imiteren van natuurlijke tanden. Eigenschappen zoals doorschijnendheid, opalescentie, transparantie en fluorescentie kan volledig worden overgebracht op keramiek, waardoor een kroon gemaakt kan worden die geen verschil toont met een natuurlijke tand.

Biocompatibiliteit - In tegenstelling tot metaal, kan keramiek geen allergieën veroorzaken en het weefsel kan het materiaal heel goed verdragen.

Duurzaamheid - Onder invloed van vocht in de mondholte, corrodeert metaal en komen metalen deeltjes vrij aan het tandvlees en dat kan leiden tot donkere verkleuring.

De nadelen van volledig keramische kronen in vergelijking met metal-keramische kronen

Gecompliceerde productie - Het creëren van volledig keramische kronen is zeer complex, zowel voor de tandarts en de tandtechnicus.

Prijs - Te wijten aan de complexiteit van de productie, zijn volledig keramische kronen financieel veeleisender dan metaal-keramische kronen.

Tandenknarsen - Slechte gewoonten, zoals nachtelijke tandenknarsen (bruxsism) kan een slecht effect op keramiek hebben.

Ongeacht de eigenschappen van het materiaal, is het noodzakelijk om uw tandarts te raadplegen om een optimale oplossing te vinden in overeenstemming met de situatie in de mond.

Vraag een gratis offerte aan en los het gebrek aan tanden op.

    Door het verzenden van gegevens met behulp van dit contactformulier, stem ik ermee in dat ARENA Tandheelkundige kliniek contact met mij opneemt met betrekking tot mijn vraag.
    Stuur röntgenfoto (OPG)

    STUUR ONS EEN AANVRAAG

      Copyright © 2022 andheelkundige polikliniek ARENA. Alle rechten voorbehouden. De inhoud van de site is informatief en bindt niet Tandheelkundige polikliniek ARENA door voorschriften.