Implantatie procedureprocede

Van het onderzoek tot een nieuwe glimlach

Implantatie is één van de veiligste procedures in de tandheelkunde en tandheelkundige implantaten kunnen een leven lang meegaan als de mondhygiëne goed wordt onderhouden!

 • Leeftijd is geen belemmering voor de plaatsing van tandheelkundige implantaten
 • In gevallen van coronaire en andere ziekten, raadpleeg uw arts
 • Voordat de behandeling start, is het noodzakelijk om een digitaal orthopantomograph afbeelding (beeld van de kaak) te maken

Procedure van tandimplantatie

 • Tandheelkundige implantatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De procedure is volledig pijnloos voor de patiënt
 • Het inbrengen van een tandheelkundig implantaat duurt ongeveer 15 minuten, maar dit varieert van patiënt tot patiënt
 • Het inbrengen van implantaten wordt meestal gedaan in één bezoek
 • Een titanium schroef wordt ingebracht in een gekozen positie in het bot en gaat fuseren met het kaakbeen
 • De tijd die nodig is voor het ingroeien is afhankelijk van de complexiteit, het type procedure en de toestand van het bot van de patiënt, maar is gewoonlijk ongeveer 3 maanden
 • Na de ingroeiperiode wordt een permanente kunstmatige tand geplaatst, die vergelijkbaar is met de kronen voor natuurlijke tanden

De eerste controle

Patiënten komen bij de specialist voor een intake gesprek waarin de situatie wordt beoordeeld en een 2D orthopantomograph of 3D CBCT beeldvorming wordt uitgevoerd.

3d cbct and 2d digital orthopantomograph

Door het gebruik van driedimensionale beelden, kunnen we een nauwkeurige visualisatie van de gebitstructuur krijgen met hun ware ruimtelijke weergave. Dit soort diagnose wordt gebruikt om elke implantologische procedure zorgvuldig te plannen.

Planning van de behandeling

In samenwerking met de specialist in protheses, bepaalt de kaakchirurg het behandelplan en de duur van de therapie. Na professioneel overleg, wordt de patiënt vertrouwd gemaakt met het hele behandelplan en de verdere gang van zaken wordt geregeld.

Procedure voor tandheelkundige implantaties

Het inbrengen van een implantaat duurt ongeveer 15 minuten, maar dit verschilt van patiënt tot patiënt. Het inbrengen van verschillende implantaten wordt meestal gedaan in één bezoek.

Osseointegratie

Een titanium schroef wordt ingebracht in een gekozen positie in het bot en gaat fuseren met het kaakbeen. De tijd die nodig is voor het ingroeien van het implantaat is afhankelijk van de complexiteit , het type procedure en de toestand van het bot van de patiënt, maar is gewoonlijk ongeveer 3-4 maanden.

De tijd die nodig is voor het ingroeien van het implantaat is afhankelijk van de complexiteit, het type procedure en de toestand van het bot van de patiënt.

Protheses

Na de ingroeiperiode wordt een permanente kunstmatige tand geplaatst, die vergelijkbaar is met de kronen voor natuurlijke tanden.

Postoperatieve zorg

Onmiddellijk na de ingreep wordt de patiënt antibiotica, analgetica, ijs en indien nodig, pijnbestrijdende en ontstekingsremmende medicijnen toegediend en kunnen normale activiteiten de volgende dag terug doorgaan.

Levenslang garantie

Na tandheelkundige implantatie, zijn regelmatige controles noodzakelijk, er is 2 keer per jaar een controle nodig om het implantaat garantie te behouden. Mondhygiëne voor tandheelkundige implantaten is niet anders dan normaal.

Belangrijk!

 • Na tandheelkundige implantatie, is het noodzakelijk 1 keer per jaar te komen voor regelmatige controles om het implantaat garantie handhaven
 • Mondhygiëne voor tandheelkundige implantaten is niet anders dan normaal
 • Verwerping van het tandheelkundig implantaat is uiterst zeldzaam maar het kan gebeuren, dit hangt af van het bot en het organisme van de patiënt
STUUR ONS EEN AANVRAAG

  Copyright © 2022 andheelkundige polikliniek ARENA. Alle rechten voorbehouden. De inhoud van de site is informatief en bindt niet Tandheelkundige polikliniek ARENA door voorschriften.