Esthetische tandheelkunde

Een snelle manier voor een prachtige glimlach

De moderne tijd, waarin schoonheid en jeugd, maatschappelijke vereisten zijn, wordt tandheelkunde haar rol geherdefinieerd in de gezondheidszorg in een esthetische tak van de geneeskunde. Een stralende mooie glimlach is de beste indicator van de gezondheid, maar ook de sleutel tot een aantrekkelijk en jeugdige uitstraling. Gezonde witte tanden spelen een belangrijke rol, zowel in het professionele en privéleven.

 

Esthetische tandheelkunde houdt in:

 • tanden bleken – de wijze van witter maken van tanden wordt uitgevoerd met behulp van een whitening lamp of bleek materialen. Witte tanden dragen bij aan een gezondere en aantrekkelijkere gelaatsuitdrukking.
 • keramische veneers – de snelste en de meest populaire methode voor het toevoegen van schoonheid aan uw glimlach; ze verbeteren de kleur, de vorm en de positie van de tanden en voegen een nieuwe dimensie toe aan uw glimlach.
 • metaal vrije kronen – ze bieden de volledig natuurlijk-achtige kleur en vorm, prachtige breking en ze bevatten geen ``zwarte`` metalen, hetgeen verder bijdraagt aan hun esthetisch effect.
 • professionele gebitsreiniging en polijsten
 • `Smile design' en` Hollywood smile'

Tanden bleken

Tanden bleken is een esthetische tandheelkundige behandeling die de bestaande tandkleur verandert in enkele tinten lichter. De tanden kunnen op vele manieren en met verschillende methoden worden gebleekt, maar met de Philips ZOOM-technologie is het resultaat van het bleken van de tanden het meest efficiënt en is het na slechts 45 minuten zichtbaar. Maximaal 8 tinten lichtere kleur kan worden bereikt, afhankelijk van de tandglazuurconditie en De genetische aanleg voor tandgevoeligheid bij de patiënt. Samen met prothetische oplossingen is deze behandeling één van de meest gevraagde esthetische behandelingen in de kliniek Arena. Het effect ervan kan jaren duren, maar het resultaat verschilt van persoon tot persoon en het meeste hangt af van de levensstijl van het individu.
 

Verschillende factoren kunnen leiden tot veranderingen van de tandkleur, van genetische en degeneratieve veranderingen, tekort aan vitamines en mineralen, tot antibiotica. Verder nog de consumptie van gekleurd voedsel en dranken, evenals veroudering. Een slechte tandheelkundige behandeling is ook één van de oorzaken van verkleuring van de tanden. In sommige gevallen kan de boosdoener voor donkerder tanden een slechte mondhygiëne zijn. Naast de jaarlijkse controles, adviseren tandartsen het gebruik van tandzijde en/of interdentale borstels aan en het gebruik van een tongpoetser om de vele bacteriën die zich daarop bevinden te verwijderen. Raadpleeg uw tandarts vaar advies over welke tandenborstel en tandpasta u het beste gebruikt.

Kandidaten

De behandeling is ideaal voor mensen met natuurlijke en gezonde tanden. De leeftijdsgrens voor het starten van het bleken van tanden is 16 jaar en ouder. Onze tandartsen raden het niet aan bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Voordat de tanden worden gebleekt, moet de patiënt een gezond gebit hebben. Als de patiënt een professionele reiniging, het verwijderen van tandsteen, het polijsten van tanden of tandheelkundige behandeling van cariës nodig heeft, is het belangrijk om dat te doen vóór het bleken.

Voorafgaand aan de behandeling moet de tandarts beoordelen of u geschikt bent voor het bleken van uw tanden.

Na de ingreep

Na het bleken van de tanden is het belangrijk om u aan de basisinstructies te houden om uw glimlach zo lang mogelijk wit te houden. Tot 30 minuten na de operatie wordt het afgeraden om voedsel of drank te consumeren en tot 24 uur na de behandeling is het aanbevolen om het eten van gekleurde voedingsmiddelen en dranken te vermijden (rode wijn, Coca-Cola, koffie, tabaksproducten, donkere thee, gekleurde sappen, citrusvruchten). Zodra de tanden gebleekt zijn, is het het beste om gekleurde mondspoelingen en gekleurde tandpasta te vermijden, zodat het gewenste effect wordt behouden. Aan de andere kant raden we aan om de volgende voedingsmiddelen te consumeren: water, groene thee, wit brood, rijst, pasta, aardappelen, wit vlees, appels, bananen en dergelijke.

Het is belangrijk om te benadrukken dat bleken niet de kleur van kronen, bruggen, facings en vullingen zal veranderen, dus aan het eind van de procedure moeten ze worden vervangen door nieuwe.

Professionele gebitsreiniging en polijsten

Gebitsreiniging is erg belangrijk als behoud van een goede mondhygiëne, onze tanden worden behouden en ze krijgen een lange levensduur.

Het is gebruikelijk dat pigmentatie van eten en drinken blijft hangen op het tandoppervlak en dit is  een belangrijke oorzaak van het pathologisch proces en het vertegenwoordigt een esthetische tekort.

De meest voorkomende voorbeelden van pigmentatie worden gevonden tussen rokers en personen die  veel gekleurde dranken zoals thee en koffie drinken. Ze zijn zeer moeilijk of onmogelijk te verwijderen met een tandenborstel. Ze komen voor als donkerbruine of zwarte vlekken op het oppervlak van een tand, vooral nabij het tandvlees.

De tanden worden steeds geler,  vol tandsteen en plaque, en dit verhoogt het aantal bacteriën in de mond, die een gevaar voor het hele organisme zijn  Tandsteen wordt vertegenwoordigd door een harde aanslag op tanden, die een gevolg is van mineralisatie van plaque, d.w.z. die harde witte of geelachtige afzettingen die optreedt op de verbinding van de tanden en het tandvlees. Ze zijn meestal merkbaar in de binnenkant van de onderste voortanden.

Tijdens de regelmatige check-ups, kan de tandarts verschillende staten van tanden opmerken die verschillende professionele schoonmaak methoden vereisen.

Professionele mechanische reiniging

Een tandarts kan de werkwijze van mechanische reiniging toepassen, door het verwijderen van tandplaque van  de tandoppervlakken, omdat het ontstekingen, tandpijn van lagere of hogere intensiteit, tandvlees recessie veroorzaakt , het esthetisch ongunstig is en tot slechte adem  leidt , terwijl speciale aandacht wordt gegeven aan de oppervlakten die de patiënt meestal verwaarloosd tijdens het reinigen.

Professionele mechanische reiniging impliceert selectieve verwijdering van tandplaque van alle oppervlakken van de tanden, waarbij bijzondere aandacht wordt geschonken aan de oppervlakken die de patiënten meestal verwaarlozen tijdens het reinigen.

Deze vinden meestal plaatst tussen de tanden en de linguale oppervlakken van de onderste snijtanden en hoektanden.

De behandeling wordt uitgevoerd met behulp van kleine roterende borstels, elastiekjes,schrapers etc., die over het oppervlak van de tanden bewegen om de afzettingen te verwijderen.

Smile Design

“Smile Design” is een modern concept gebruikt in de tandheelkunde bij een poging de glimlach van een patiënt te hervormen met behulp van een reeks van tandheelkundige ingrepen zoals het veranderen van kleur, positie en de vorm van de tanden.

Onze polikliniek heeft zich gespecialiseerd in esthetische oplossingen en door onze individuele aanpak en de samenwerking tussen de patiënt en de technicus vormen we de beste tanden en glimlach.

Tandheelkundige diensten gebruikt bij “smile design”

 • tanden bleken
 • composiet of keramische veneers
 • esthetische vullingen
 • tandheelkundige implantaten
 • Hollywood smile – esthetische tandheelkunde

Hoe ziet de ” smile design ” procedure eruit?

 1. Overleg met de specialist en de herziening van de toestand van de patiënt (tandheelkundige-status, gezondheidstoestand, radiologische documentatie) en, natuurlijk, wensen van de patiënt.
 2. Een demonstratie en suggesties van de behandeling en de noodzakelijke procedures, zoals tanden bleken, composiet of keramische veneers, esthetische vullingen, tandheelkundige implantaten etc.
 3. Visuele presentatie aan de patiënt en de definitieve afspraken met de patiënt.
 4. Een snelle en gemakkelijke creatie van een aangepaste oplossing
 5. Uitvoeren van de ideale oplossing voor de situatie van de patiënt

Laten we u de glimlach geven waar u altijd van droomde

Vraag een gratis offerte aan en los het gebrek aan tanden op.

  Door het verzenden van gegevens met behulp van dit contactformulier, stem ik ermee in dat ARENA Tandheelkundige kliniek contact met mij opneemt met betrekking tot mijn vraag.
  Stuur röntgenfoto (OPG)

  STUUR ONS EEN AANVRAAG

   Copyright © 2022 andheelkundige polikliniek ARENA. Alle rechten voorbehouden. De inhoud van de site is informatief en bindt niet Tandheelkundige polikliniek ARENA door voorschriften.